Aangenaam!

Hoi. Ik ben Valerie.

Veterinair. Mede-eigenaar Pharmapets. Blogster. Schrijfster. Fotograaf in opleiding. Visualist. Mamabeer. Halftijdse hipster. Natuurbeest. Inner Chaos Child. Eeuwige Meerwaardezoeker. Eeuwige twijfelaar. Groentenkweekster.

Ik ben Multi. Multipassioneel.

Het type met véél interesses en nog meer exploratielust. Ik ben iemand die iets al wil bereiken alvorens het ook te kunnen. Het ‘opgejaagd wild’-type. Dat type zonder geduld. Dat type dat zich op de rand van obsessief totaal verdiept in een onderwerp en zich erin verliest. Het type zonder pauze. Het type met hoge pieken en diepe dalen. Het type dat het er ontzettend moeilijk mee heeft energie te doseren. Het type dat lichamelijke alarmsignalen negeert. De doorzetter. Het type dat blijft vechten tegen chronische stress. Het type waarop een knoert van een burn-out onderhuids lag te wachten.

De laatste jaren leerde ik mezelf werkelijk kennen. Ik onderzocht labels als ‘introvert’, ‘hoogsensitief’ en ‘perfectionistisch’. Ik hou niet van labels. Maar ze waren nodig. Om in te zien waarom ik die bepaalde strijd uitvecht met het leven. Waarom ik zo snel opbrand. Om mijn hoofd tot rust te brengen. Om te aanvaarden. Om ze als positieve eigenschappen te zien en om er mee aan de slag te gaan in plaats van ze al die jaren tegen te werken.

Met mijn schrijfsels en foto’s hoop ik je mee te nemen in mijn zoektocht naar de mogelijkheid om slechts halftijds deel te nemen aan de maatschappij. Om te leren leven op eigen ritme en geheel onafhankelijk van wat er je wordt opgelegd. Zonder daarvoor te moeten vluchten naar een afgelegen eiland in de Indische Oceaan. Om vanaf heden te luisteren naar wat je lichaam en geest jou vertellen en er ook naar te handelen.

In mijn blog neem ik mijn persoonlijke life battles onder de loep, gids ik jou door jouw dagelijkse grote en kleine stresskes, vertel ik je meer over mijn keuze om bewuster maar vooral trager te gaan leven en probeer ik jou bovenal te inspireren met mijn passie voor beelden en grafiek.

Samen duwen we op pauze, spoelen we terug en vertragen we het leven. Sounds easy? Guess again.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s